Blog

Giet geschenken

Love by Yves Saint Laurent

In 1970 ontwierp Yves Saint Laurent de eerste van een reeks wenskaarten in postervorm die hij zijn vrienden, medewerkers en klanten tot 2007 jaarlijks zou sturen. Elk jaar nam Yves Saint Laurent een nieuw kleurenpalet aan en creëerde een afbeelding met collage en tekeningen. Het leidmotief van elke kaart was het woord ‘LOVE’.

 

Hoewel het “missives of love” zijn, waren de liefdeskaarten van Yves Saint Laurent, die de ontwerper meer dan dertig jaar lang creëerde en verstuurde, helemaal geen valentijnskaarten, maar eerder kaarten die werden gestuurd om het nieuwe jaar te verwelkomen. Deze met de hand vervaardigde collages, kleurrijk en gedurfd, werden vaak geïnspireerd door voorwerpen die hem na aan het hart lagen: zijn bulldog Moujik bijvoorbeeld en de zon en palmbomen van zijn geboorteland Algerije. De boodschap, eenvoudig en duidelijk, is tijdloos aantrekkelijk.

 

Zozeer zelfs dat de GIETFABRIEK de “Love by Yves Saint Laurent”, een verzameling van tientallen van deze mini-meesterwerken heeft ingegoten in high gloss epoxy. Op aanvraag te bestellen.